Борис Філатов: Міськрада Дніпра уклала контракт із польською фірмою, яка здійснюватиме технічний нагляд за добудовою метрополітену
10 січня 2017, 22:49

Технічним наглядачем добудови метрополітену в Дніпрі стала польська компанія ILF Consulting Engineers Polska Sp. z.o.o. 5 грудня в мерії Дніпра міський голова Борис Філатов обговорив із закордонними партнерами перспективи співпраці. Керівник міста назвав підписання контракту важливим етапом добудови дніпровської підземки. «Хочеться, щоб наша співпраця була плідною. І щоб в процесі добудови метрополітену не виникало нарікань, і щоб ми могли закінчити роботи у більш стислі терміни», – зазначив очільник Дніпра.

Польську інжинірингову компанію ILF обрали за результатами відкритого міжнародного конкурсу. Загалом у відборі взяли участь 11 інженерних компаній з різних країн світу, зокрема Іспанії, Франції Італії, Португалії та Росії. Та умови польської ILF визнали найприйнятнішими. Вартість контракту, який фінансує Європейський банк реконструкції та розвитку, сягає 8 млн 74 тис. євро. Від Дніпровського муніципалітету контракт № 2В «Контроль над проведенням будівельних робіт» – в рамках проекту «Завершення будівництва метрополітену у м. Дніпропетровську» підписав директор КП «Дніпропетровський метрополітен» Андрій Ліпьошкін. Від польської сторони – президент і генеральний директор компанії ILF Consulting Engineers Polska Sp. z.o.o Анджей Дерч.

«Щосили намагатимемося вкластися в бюджет і терміни та задовольнити наших клієнтів. У нас великий досвід у питаннях метрополітену і ми використаємо його в цьому проекті повною мірою», – сказав Анджей Дерч. Під час підписання двосторонньої домовленості були присутні також представники турецької фірми Limak, яка є підрядником добудови дніпровського метрополітену. Ключовими пріоритетами завершення будівництва підземки стане дотримання високих європейських стандартів якості і – головне – безпеки пасажирів.

Довідка. Компанія ILF є одним з провідних інженерних підприємств світу. ILF має головні офіси в Інсбруку та Мюнхені і понад 40 філій в усьому світі. Постійний штат з понад 2 тис. працівників розробляє та реалізує успішні проектні рішення для міжнародних замовників. Офіси ILF сертифіковані за ISO 9001. Quality Policy of the ILF Group, HSE Comm.