Керівництво міської ради зустрілося із представниками ЄБРР
28 лютого 2016, 18:54

Міська рада активно продовжує свою співпрацю із Європейським Банком реконструкції та розвитку. Сьогодні його представники із робочим візитом завітали до держустанови. Головною метою зустрічі стало обговорення проекту завершення будівництва метрополітену у місті.

 

 

Нагадаємо, робота з Європейською Бізнес Асоціацією розпочалася ще у 2013 році. Саме тоді Верховна Рада ратифікувала кредитну угоду між ЄБРР та Україною. Проте, активна фаза роботи розпочалася лише у 2015 році, коли Дніпропетровським міським головою став Борис Філатов.

- Міська влада зацікавлена в будівництві метро. Є необхідні ресурси, аби закінчити цю роботу. І ми маємо добудувати метро не за 4 роки, а за 3, - заявив на зустрічі в. о. першого заступника міського голови Дмитро Погребов.

Наразі вже проведено тендер. За його результатами компанією-забудовником стало турецьке підприємство «Limak». Воно має великий досвід будівництва у різних регіонах світу.

- Їх субпідрядником виступає Київський метрополітен. Вони впевнені, що сума, яка вказана у контракті достатня, аби розпочати всі необхідні роботи, - додав Дмитро Погребов. Також у ході робочої зустрічі міський голова Борис Філатов та його колеги заслухали інформацію про стан перегляду збільшення банківської гарантії щодо виконання робіт за контрактом. Наразі Дніпропетровський метрополітен нараховує 6 станцій. Пріоритетним у будівництві є відкриття станції «Центральна». Про це неодноразово заявляв мер Борис Філатов під час брифінгів. Це дозволить поєднати «спальні» райони із центром міста.

 

dniprorada.gov.ua