Що взяти з собою в сауну
19 грудня 2021, 22:51

Ланцюжка необхідна, коли потрібно помитися – думка багатьох міських жителів. Але ті, хто хоч раз побував у справжній російській лазні з парою, віником та всіма чайно-медовими традиціями скаже, що це політ душі та тіла. Купити потрібні для відвідування лазні аксесуари можна тут.

Роль віника у лазні

Необхідність мочалки та мила зрозуміла кожному навіть не обізнаному в банних питаннях людини. Досвідчений банщик відразу подумає про віник, уточнить їх наявність і з якого дерева. Адже існує безліч віників, навіть кропив'яні є. Але найпопулярнішими вважаються липові, березові та дубові. Вони допомагають у найпоширеніших проблемах зі здоров'ям. Так липовий рекомендований при мігрені та головному болі. Березовий віник корисний при застуді, послабить біль у суглобах. Попарившись віником із берези, можна не впізнати свою шкіру. Вона буде ідеальною як у немовляти. Заготівля віників, ціла наука. Необхідно знати точний час збору, коли гілки дерева легко піддаються і мають молоде здорове листя. Зв'язавши віники, їх необхідно правильно висушити, щоб зберегти листя та цілющий аромат віника.

Аромати в лазні для здоров'я

Роль ароматів у лазні доведена століттями. Олія з ароматом може лікувати, бадьорити, заспокоювати, знімати стрес. Вдихаючи олії герані, лаванди або жасмину з парою можна підбадьоритися, покращити настрій. Розслабитися і заспокоїтися допоможуть олії цитрусових, таких як лимон і мандарин. Роль антисептика можуть виконати олії м'яти, евкаліпту або шавлії. Існує величезний вибір масел, їх можна використовувати як по одному, так і поєднані один з одним. Головне правильно підібрати збір.

Масла в поєднанні одна з одною повинні приносити користь, хороші поєднання:

  • - апельсин з бергамотом за допомогою нервової системи;
  • - сандал у поєднанні з лимоном та ялівцем активує виведення шлаків;
  • - аніс, кріп та імбир допоможуть при кашлі.

Не бажано використовувати більше двох трьох олій одночасно, і важливо знати, що масло потрапляючи на розпечене каміння тільки горітиме, а не приноситиме користь. Найкраще розводити в ковші з водою і бризкати на дерев'яні предмети у лазні або замочити віник у воді з вибраною олією.

Мед на допомогу

Мед у лазні приносить користь як зовні, так і зсередини. Провівши всі необхідні процедури для тіла використовуючи мед як лікувальний склад, ми лікуємо душу, завершуючи лазневі процедури чаюванням з ним же. Важливим фактором при використанні меду є гарантія його якості. Переконавшись у натуральності, сміливо можна робити скраб на основі меду та солі, меду та кавової гущі. Мед у цьому випадку пом'якшує та захищає шкіру від пошкоджень, заспокоюючи та розгладжуючи її.

При серйозному підході у виборі необхідних атрибутів для лазні можна повернутися свіжою, бадьорою та повною силою та енергії людиною.