Несмачна кава — проблема в кавоварці?
17 квітня 2021, 23:46

Великий ковток запашної кави — улюблений початок дня більшості людей світу. Використання кавоварки полегшує процес її приготування, дає можливість зекономити час і, що не менш важливо, дозволяє отримати гарантовано смачний, міцний та духмяний напій. Якщо ж раптом смак кави став не таким насиченим, як раніше, хоча рецептура залишилась без змін, це може означати лише одне — несправність кавомашини.

Фахівці сервісної компанії «Контакт» у Львові наголошують, що головна причина виникнення проблеми — експлуатаційні помилки власника кавоварки.

Як повернути смак ранкової кави

В кожного справжнього кавомана є свої перевірені часом рецепти для приготування улюбленого напою. Але головні складові в них залишаються незмінними: суміш свіжих кавових зерен хороших сортів та якісна вода — м’яка, очищена від домішків, з низьким вмістом мінералів.

Та для приготування дійсно смачної кави за допомогою кавоварки цього недостатньо — користування технікою теж повинно проходити згідно з певними правилами. Пристрій потребує регулярного догляду та чищення. А гірка, слабенька, водяниста і несмачна кава — це зазвичай результат недбалого поводження з ним.

Правильна експлуатація кавомашини передбачає наступні дії:

  • - для приготування кави не варто використовувати ароматизовані зерна, адже вони просочені маслянистими речовинами, що осідають на деталях техніки і призводять до її зламу;

  • - регулярне очищення внутрішніх блоків кавоварки за допомогою хімічних засобів, навіть, якщо в пристрої є функція автоматичного промивання каналів. Для видалення масляного шару від кавових зерен використовують розчинні таблетки або концентровану рідину, а для очищення молочної системи призначений спеціальний порошок;

  • - забезпечення періодичної декальцинації резервуарів відповідними засобами.

Категорично забороняється використовувати для очищення кавомашини від накипу такі речовини, як лимонна кислота чи оцет, а також кока-колу. Хоча ці засоби дійсно спроможні частково розчинити вапняковий наліт, їх дія може викликати пошкодження інших елементів техніки — гумових ущільнювачів чи деталей з алюмінію.

Як вибрати воду для кавоварки

Якість води, яку залили в кавоварку, має значення не тільки для смаку готового напою. Найгірше те, що погано очищена вода залишається на стінках резервуарів товщею вапнякового осаду. Оптимальний варіант — м’яка артезіанська вода з низьким рівнем кислотності.

Якщо напій з кавоварки став несмачним, не треба переживати, бо знайти та усунути причину проблеми завжди допоможуть майстри компанії «Контакт».