Вагон-музей та 250-мільйонний пасажир метрополітену
03 травня 2018, 22:42

Третього травня у Дніпровському метро відчувався святковий настрій, тому що у цей день метрополітен зустрічав свого 250-мільйонного пасажира!

Цією щасливицею стала 17-річна студентка Дніпровського коледжу транспортної інфраструктури Юлія Рилова. Директор Дніпровського метрополітену Андрій Ліпьошкін та Директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міської ради Дніпра Ігор Маковцев вручили Юлії квіти та подарунки. Вона дуже раділа, що стала 250-мільйонною пасажиркою і за ії словами це для неї стало справжньою несподіванкою. "12 хвилин і я майже на місці навчання. Дуже зручно для тих, хто не хоче стояти в пробках або в погану погоду, наприклад, під дощем. Я дуже чекаю відкриття нових станцій і цілком можливо, що у майбутньому я зв'яжу своє життя саме з метрополітеном" - зауважила дівчина.

За словами начальника служби руху Владислава Миркало метрополітен вже не вперше вітає ювілейних пасажирів. До цього це були мільйонний, десяти- та стамільйонний пасажир. Цей підрахунок ведеться з самого початку існування метро - з 1995 року.

Але на цьому свято не закінчилось - у присутності першого начальника Дніпровського метрополітену Котлярова Олега Миколайовича а також інших поважних гостей було урочисто представлено вагон-музей метрополітену. "Метрополітен – це невід’ємна частина міста. Для популяризації метро та для того, щоб мешканці Дніпра краще знали історію цього виду транспорту й розуміли, які у міста плани щодо його будівництва, було вирішено зробити вагон-музей", – каже директор метрополітену Андрій Ліпьошкін. "Під час поїздки пасажири зможуть ознайомитися з етапами розвитку Дніпровського метрополітену. У вагоні представлені фотографії, документи, плани щодо будівництва метрополітену у нашому місті" - додає Ігор Маковцев.

Курсуватеме унікальний вагон звичайним маршрутом у звичайний графік, тож кожен бажаючий зможе ознайомитися з цікавою експозицією, яку підготував для пасажирів колектив Дніпровського метрополітену.

Артем Костюк, metro.dp.ua