У Дніпровському метрополітені капітально ремонтують тунельний водогін
20 червня 2021, 12:18

У Дніпрі реконструюють пожежно-господарчий трубопровід у тунелях метрополітену.

Наразі проводять завершальний етап на другому головному шляху – станції «просп. Свободи — Покровська» (1300 метрів). Він з’єднує всі станції, без його нормального функціонування життя дніпровського метро неможливе, — зазначають працівники. Капремонт кипить щоночі: з 23:45 до 5:00. Вартість роботи на цій ділянці — 409 тис. гривень.

«Ремонтуємо силами метрополітену. Вже оновлено понад шість кілометрів (із 16 км). Водогін виконує функції від подання води при пожежі і до побутових потреб, як от, наприклад, миття тунельних споруд. Також, якщо є на будь-якій станції аварійна ситуація, вода через головний водогін передається туди», — зазначив начальник електромеханічної служби КП «Дніпровський метрополітен» Георгій Ткаченко.

Він додав: старий водопровід не те, що зносився, а й переносився, замість 20 років, відслужив 25 (від самого відкриття станцій Дніпровського метрополітену). Його зїла іржа через так званий блудний струм (електричні струми, що протікають у землі й підземних спорудах). Новий матиме теж 20 років гарантії.

Оновлює поливний та пожежний вентиль на трубах водогону працівник електромеханічної служби В'ячеслав Ткач. Він каже: закріпити їх треба якомога краще, щоб витримали потік води (за необхідності). Також вже оновлений водогін фарбують у виключно чорний колір: щоб не відволікати уваги водія під час керуванням потягом метро.

Крім водогону, силами метрополітену модернізували гальма ескалаторів та вже оновлюють електропостачання у тунелях.

Прес-центр Дніпровської міської ради

Відео: ДніпроTV