Вітання з 26-ю річницею
29 грудня 2021, 14:33

Шановні колеги метрополітенівці, мешканці і гості міста Дніпра!

29 грудня 1995 року була відкрита перша черга першої лінії Дніпровського метрополітену. Це особливий день і метрополітенівці святкують його разом зі своїми пасажирами. З моменту появи цього зручного засобу пересування пройшло небагато часу, і мешканці нашого міста вже не можуть обійтися без нього.

Праця тисяч людей поклала початок новому виду громадського транспорту у місті Дніпро. І ось вже 26 років своєї нелегкої та відповідальної роботи наші поїзди надійно, швидко та безпечно, у будь-яку погоду, кожного дня без вихідних і свят, у комфортних умовах доставляють пасажирів до їх місць роботи, навчання, відпочинку.

26 років існує унікальний колектив метрополітену - професіонали, що вірять у краще майбутнє та процвітання свого підприємства.

Працівники метрополітену відчувають відповідальність і гордість за своє підприємство.

В цьому (2021) році перевезено понад 4-х мільйонів пасажирів; відправлено 60000 поїздів, виконаний значний об’єм робіт капітального характеру.

дійснено капітальний ремонт освітлення території електродепо, розпочаті роботи по встановленню новітніх приладів освітлення у тунелі.

Проведено капітальний ремонт дрезини і 4-х вагонів.

На станціях розпочато роботи з покращення умов в санітарно- побутових приміщеннях, виконуються роботи із переоснащення повітряно- теплових завіс у вестибюлях, переоснащені електроприводи 4-х ескалаторів. Відремонтовано понад 4500 кв.м покрівель.

Замінено більше ніж 2000м тунельного водопроводу і здійснено заміну понад 500 шпал у тунелі.

У технічній школі підготовлено 4 машиніста електропоїздів метрополітену, 10 машиністів крана, підвищено кваліфікацію 32-м працівникам, 138 працівників прослухали курси у спеціальних навчальних закладах.

Колектив і мешканці міста чекають на продовження розвитку сучасної транспортної артерії. Стратегія розвитку підприємства узгоджується і затверджується Дніпровською міською радою і поетапно реалізовується. Ми чітко бачимо перспективи подальшого розвитку підприємства - це впровадження сучасних пристроїв пасажирської автоматики; технічне переоснащення системи диспетчерської централізації та систем телемеханіки по управлінню роботою підстанцій, ескалаторів, електромеханічних пристроїв; заміна застарілого технологічного обладнання, придбання нового рухомого складу та інші інновації

Завдяки трудовому колективу Дніпровський метрополітен став зразком надійності, безпеки перевезень і культури обслуговування пасажирів.

26-та річниця метрополітену - це відмінна можливість подякувати всім учасникам забезпечення комфортного пересування пасажирів підземними електропоїздами.

Шановні метрополітенівці!

Вітаємо вас із 26-ю річницею Дніпровського метрополітену і наступаючим 2022 роком!

Нехай ваша плідна праця, завдяки якій метрополітен успішно функціонує й розвивається, буде щедрою на життєдайні плоди та повагу.

Нехай тепло та затишок родинної оселі надійно захищають вас від життєвих негараздів, а в майбутньому - багато наповнених корисними справами і земними радощами років.

Нехай ваша професійна майстерність, подальші звершення слугують процвітанню та розвитку метрополітену!

Головний інженер Шевченко Тарас Станіславович

 

та профспілкова організація КП "ДНІПРОВСЬКИЙ МЕТРОПОЛІТЕН"