24 роки надійної експлуатації – Дніпровського метрополітену
23 грудня 2019, 23:13

Одним з основних питань соціально-економічного розвитку міста Дніпро, є розв'язання транспортної проблеми щодо перевезення пасажирів. З кожним роком у Дніпрі зростає чисельність населення, місто розширює свої площі, будуються нові житлові масиви, розширюються підприємства, об єкти соціальної сфери, зони активного відпочинку, парки, пляжі, торгово-розважальні комплекси, стадіони, які потребують якісного транспортного забезпечення для перевезення мешканців міста та його гостей. Важливим у сучасній міській транспортній інфраструктурі великих міст є метрополітен. Він має найбільші провізні спроможності, екологічно чистий, швидкий і комфортний перевізник пасажирів, надійний та перспективний міський електротранспорт.

 

Продовження будівництва нових станцій метрополітену має велике економічне, соціально-політичне і екологічне значення для мешканців міста Дніпро. Саме тому, у місті Дніпро продовжується будівництво нових сучасних станцій: Театральна, Центральна, Музейна. На цих, будівельних обєктах з кожним днем зростають темпи будівництва.

З початку пуску метрополітену перевезено 225 мільйонів пасажирів.

Головним завданням метрополітенівців є надійне, комфортне і культурне обслуговування пасажирів.

Для вирішення задач, щодо перевезення пасажирів, підвищення культури обслуговування та безпеки руху, метрополітенівці щороку впроваджують у виробництво нову техніку та раціоналізаторські винаходи. Спеціалістами постійно проводиться робота з втілення технічних рішень націлених на покращення експлуатації обладнання вагонів, інженерно-технічних споруд, ескалаторів, систем електропостачання, автоматики, телемеханіки та зв’язку, засобів пожежогасіння, водо-, повітря- і тепло постачання.

Відстань між кінцевими станціями Покровська – Вокзальна більше семи кілометрів. Пасажири з комфортом та великим задоволенням долають цей шлях електропоїздом метрополітену за дванадцять хвилин.

Привітливі працівники метрополітену, завжди раді своїм пасажирам. І щодня з раннього ранку (5 год. 30 хв.) до пізньої ночі (23 год. 00 хв.) чекають їхна станціях метрополітену для швидкого і комфортного перевезення у визначений ними час і пункт.

Директор КП „Дніпровський метрополітен”

А.В. Ліпьошкін