«Потяг української ідентичності» - тематичний вагон у дніпровському метрополітені
09 травня 2019, 09:27

14.05.2019 об 11:00 на станції метро Покровська КП «Дніпровький метрополітен» проводитиметься презентація та запуск на лінію тематичного потягу, присвяченого темі Голодомору в Україні.

Національний музей "Меморіал жертв Голодомору" презентує просвітницький проект "Потяг української ідентичності", який облаштували у вагоні одного з потягів Дніпровського метрополітену.

Основна мета – показати суспільно-економічний потенціал України на початку ХХ століття.

Серія інформаційних постерів розповідає пасажирам про унікальні предмети та явища культури й науки, суспільного розвитку та побуту, про українців, які змінювали історію і на початку ХХ століття визначали націю, готову до суверенного життя, про все, що становить українську ідентичність.

На думку ініціаторів проекту, інформування українців про історію своєї держави та вшанування пам'яті жертв Голодомору стануть підгрунтям для збереження нації.

На презентації буде присутній представник КП «Дніпровський метрополітен» Дніпровської міської Ради – заступник директора з експлуатації – Українець Микола Євгенович, генеральний директор Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» - Стасюк Олеся Олександрівна, завідувач інформаційного та видавничого відділу Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» - Юлія Коцур.

Всі присутні на презентації матимуть змогу першими відвідати «Потяг української ідентичності» та проїхатися потягом разом з пасажирами, а також запитати їх думку щодо подібних акцій пам’яті.