У Дніпровській мерії розповіли, коли проведуть наступний технологічний вибух у метро та перейдуть до будівельних робіт
24 червня 2017, 12:33

Наступний експериментальний підрив у Дніпровському метрополітені запланований на найближчий вівторок. Про це під час прес-конференції 22 червня повідомив директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради Ігор Маковцев. Посадовець нагадав, що відновлення будівництва підземки у Дніпрі розпочалося з підписання контракту з генеральним підрядником – турецькою компанією «Limak», яка зведе три станції – «Театральну», «Центральну» та «Музейну». Вартість контракту становить 224 млн євро.

«Наразі активно ведуться підготовчі роботи для початку проходження тунелів. Тиждень тому у стволі № 11 провели експериментальний технологічний вибух. Усього таких вибухів буде три. Наступний заплановано на найближчий вівторок. Це дасть змогу підрядникам оцінити різні параметри, зокрема, швидкість виконання проходки тощо. Це також робиться для того, щоб звести до мінімуму ризики, які можуть виникнути при будівництві. Роботи відбуваються в центрі міста, тому ми повинні зробити все, щоб містяни відчували якомога менше незручностей», – наголосив представник команди Бориса Філатова.

За словами директора КП «Дніпровський метрополітен» Андрія Ліпьошкіна, будівельні роботи планують розпочати після завершення ще одного важливого етапу – винесення наявних мереж. «Існує відповідний графік. Наразі на так званих дозволених ділянках бригади працюють щодня. Як субпідрядник задіяна й компанія «Дніпрометробуд», яка виконує технологічні роботи: переміщення вантажів під землею, водовідведення тощо», – розповів керівник «Дніпровського метрополітену». Він також додав, що найглибшою станцією буде «Музейна» (78 м), найменш заглибленою – «Театральна» (43 м).

Прес-служба Дніпровської міської ради