Будівництво Дніпровського метро. Дані на 18.11.2019 р
20 листопада 2019, 22:33

Компанія "Limak" надала свіжі дані з будівельних майданчиків метрополітену. Навіть через 10 днів після написання попереднього звіту на майданчиках видно деякі зміни.

 

 

Стовбур №1 (12-біс) на будмайданчику ст. Театральна: триває проходка правого перегінного тунелю у два напрямки, також ведеться розробка міжтонельної камери, звідки незабаром почнеться будівництво лівого перегінного тунелю:

Фотографія забою міжтонельної камери. Ліворуч і праворуч видно розмітку під майбутній тунель:

Також спостерігається прогрес на роботах по струменевої цементації грунту під майбутній похилий хід. За приблизно 10 днів прогрес збільшився на 7% - було виконано ще близько 200 колон:

Вид на майданчик будівництва ст. Театральна в висоти:

 

На стовбурі 15-біс вже демонтували установку для буронабивних паль і перенесли ії на наступний об'єкт (на 16-біс). Найближчим часом буде забетонований оголовок майбутнього контуру стовбура і відразу почнеться розробка вертикальної шахти. Схематично розташування паль виглядає наступним чином:

Контури майбутньої шахти на знімку майданчика з висоти:

 

Почалися роботи по струменевій цементації грунту під майбутній похилий хід станції «Музейна» - вже виконано 43 колони. Нагадаємо, стіна в ґрунті під вестибюль станції виконана на 100%:

Майданчик будівництва вестибюля з висоти. Поки малоинформативно, але незабаром тут будуть вимальовуватися контури майбутнього вестибюля:

 

На стовбурі 16-біс закінчили облаштування форшахти. Починається буріння свердловин для паль під майбутній стовбур:

Артем Костюк, metro.dp.ua. За даними сайту limak.dp.ua