Будівництво Дніпровського метро. Дані на 8.11.2019 р
09 листопада 2019, 14:03

Компанія "Limak" опублікувала нові знімки будівництва метрополітену у м. Дніпро. Ми структурували ці дані і додали опису, щоб вийшов більш докладний репортаж.

 

 

Отже, незважаючи на різного роду складності, з якими зіткнувся турецький підрядник, активність у різному ступені зараз спостерігається практично на всіх нових будмайданчиках. Крім поверхневих робіт і проходки нових вертикальних шахтних стовбурів, також активна фаза почалася і на будівництві горизонтальних тунелів.

Саме на будмайданцику, який знаходиться в районі перехрестя пр. Яворницького і вул. Столярова, де ще у вересні до проектної позначки в 52,83 метра був пройдений вертикальний шахтний стовбур №1 (12-біс), після підготовчих робіт почалася проходка правого перегінного тунелю в обидві сторони. Схематично це виглядає так:

Нові тунелі, побудовані «Новоавстрійським методом», як мінімум візуально відрізняються від класичного тунелю з тюбінгових кілець. Тунель зміцнюється набризкуванням бетону:

Таким чином, на початок листопада пройдено понад 50 метрів тунелю, але це поки що не є максимальним показником. Найближчим часом будівельники будуть вести проходку більш швидким темпом, застосовуючи нові технології в повному обсязі.

На території будмайданчика, де знаходиться вищевказаний шахтний стовбур, крім підземних робіт тривають роботи по струменевій цементації грунту для будівництва майбутнього похилого ескалаторного ходу ст. «Театральна». На даний момент виконано 1474 колони з проектних 2812 штук - це більше 52% від загальної кількості. Конструкція стіни в грунті під майбутній вестибюль станції виконана на 100%:

Майданчик будівництва станції «Театральна» з висоти:

 

Шахтний стовбур №13, що знаходиться в районі Міськвиконкому, пройдений вниз на 19 метрів. Через складні геологічні умови на даний момент немає можливості вийти на максимальний показник швидкості проходки:

 

На будмайданчику вестибюля ст. «Центральна» активно ведуться роботи з облаштування стіни в грунті. Після демонтажу козлового крана попереднім підрядником, компанія "Limak" завозить сюди нове обладнання для будівництва:

Нагадаємо, роботи по струменевій цементації грунту для будівництва похилого ескалаторного ходу на цьому майданчику виконані на 100%.

 

Закінчується буріння свердловин для паль на стовбурі 15-біс, що в районі перехрестя Проспекту і вул. Сергія Єфремова. Виконано майже 100% цього виду робіт. Після чого почнеться розробка вертикальної шахти:

Найближчим часом установка для буронабивних паль переміститься в район нового будмайданчика стовбура 16-біс, який знаходиться в районі перехрестя пр. Яворницького і вул. Героїв Крут. Там зараз виконується облаштування направляючого контуру для буріння паль:

Артем Костюк, metro.dp.ua. За даними сайту limak.dp.ua