Екосумка: 5 причин забути про пакети назавжди
12 жовтня 2021, 21:22

5 причин перейти на екосумки

Популярність нешкідливих для довкілля речей зростає. Це змушує виробників дбати не лише про користь для природи, а й розробляти крутий дизайн своїх екопродуктів. Свідоме спочивання більше не означає модний компроміс.

Королевою таких товарів є екосумка — зручний і натуральний мастхев, коли любиш і стиль, і природу. Розберімося, чим вона краще звичайної сумки чи повторно використаного пакета.

Джерело: gifty.in.ua

Безпека для довкілля

До появи екоторби був такий тренд — ходити до магазину зі своїм пакетом. Це заощаджувало кошти та нібито зменшувало негативний вплив на природу. Але пластик шкодить природі двічі: коли виробляється і коли його викидають. Пакета вистачає на кілька разів максимум і сам факт його існування уже свідчить, що шкоди заподіяно. Ось тут і виручають екосумки. Торби з натуральних тканин можна носити роками. Лише уявіть, скільки пакетів можна використати за рік!

Універсальність

Одна екосумка замінює безліч речей із синтетичних та натуральних матеріалів:

  • - пластиковий пакет;
  • - паперовий пакет;
  • - сумка зі шкіри;
  • - сумка з пластику та інших ненатуральних складових.

Продуктова торба чи модний аксесуар — обирати вам. Одна й та ж екосумка згодиться в обох випадках.

Торба з натуральних тканин — це річ-унісекс, тому вона однаково помічна для чоловіків та жінок. А чоловіків ще й позбавляє необхідності носити рюкзак. Зазвичай сумку можна просто скласти та носити в кишені доки не знадобиться.

Джерело: gifty.in.ua

Економія

Пластикові пакети зазвичай коштують грошей, нехай і мізерних. Якщо порахувати вартість усіх пакетів, від яких ви відмовитеся за рік, то на зекономлені гроші можна придбати простеньку сумку.

Торбина з натуральної тканини також коштуватиме в рази дешевше ніж жіночі сумки з масмаркетових крамниць. Вона виконуватиме ту ж роль, але за менші гроші.

Простота догляду

Випрали, попрасували — і сумка як новенька. Лямки екоторби, на відміну від лямок зі шкірзамінника, не будуть з часом стиратися. На ній не видно подряпин. Більшість плям з натуральної тканини вивести легко.

Бувають тканинні сумки з кнопкою-защіпкою чи блискавкою. Якщо ви раптом пошкодили одну чи іншу — відремонтувати можна навіть самостійно.

Мода та оригінальний дизайн

Про кліматичні зміни раніше непокоїлися лише окремі активісти. Коли ідея захисту планети здобула більше прихильників, з’явився попит на безпечні для довкілля товари. Фешн-індустрія взялася задовольняти цей попит і створила з нього справжній модний тренд. Обираючи екосумку замість звичайної, ви додаєте стилю базовому буденному образу.

Шоперам, як і футболкам, цінності додають також принти. Репродукції картин, смішні написи, політичні гасла — серед звичайних сумок такого різноманіття не було і не буде. Тому це ще й чудовий спосіб самовиразитися, розповісти світу про свою громадянську позицію чи захоплення.

Джерело: gifty.in.ua

Сумки з натуральних тканин недорогі, модні і дозволяють відмовитися від пакетів на роки. Стильний спосіб допомогти природі.