Стільниця з камню: обираємо ефектну робочу поверхню
01 липня 2021, 21:01

Не так давно особливим попитом користувалися недорогі стільниці з ДСП з тонким пластиковим покриттям. Однак на зміну приходять інші варіанти - більш довговічні, практичні, з прекрасними експлуатаційними характеристиками.

Натуральний камінь являє собою красивий і вічний матеріал, проте виробництво виробів з нього дорого обходиться. І тут відмінним варіантом буде стільниця зі штучного каменю. Попит на цю якісну імітацію швидко виріс. Зовні матеріал не відрізняється від природного.

Як вибрати стільницю зі штучного каменю

При виборі стільниці зі штучного каменю потрібно звертати увагу не тільки на забарвлення і матеріали. Ось чек-лист зі списком характеристик, які потрібно враховувати:

  • - Форма вироби. Якщо потрібна стільниця довжиною понад 3 м або нестандартної конфігурації, то використовується лиття з акрилу. Агломерат задіюю для виробів з чіткими геометричними формами, але можна отримати виріб із стиками завдяки монтажу.
  • - Товщина плити. Від неї залежать експлуатаційні характеристики. Агломерат наклеюють на підкладку. Реставрацію проводити не можна. Каркас задіють, щоб зменшити вагу і вартість плит.
  • - Забарвлення. Доступні такі варіанти: коричневий, сірий, чорний, рудий, білий, пісочний, багатобарвний і інші.

Штучний камінь являє собою практичний і довговічний матеріал, який ідеально підходить для оформлення столів. Причому ціни на нього приємно здивують покупців.

Чому кварцевий камінь - ідеальний варіант для стільниці

Поверхня стільниці зі штучного каменю зберігає презентабельний вигляд протягом усього періоду експлуатації, тобто десятиліттями. За відчуттями схожа зі склом.

Ось головні переваги штучного каменю для стільниці:

  • - не страшні механічні пошкодження. На матеріалі не з'являються подряпини, відколи через використання ножа або інших гострих інструментів;
  • - антибактеріальні властивості. На поверхні відсутні дрібні пори, а значить, немає місця для поширення бактерій;
  • - стійкість до високих температур – аж до 2500С, так що не страшно, якщо на стіл випадково поставлять гарячу сковорідку;
  • - стійкість до вологи. За рахунок використання спеціального полімеру в якості сполучного речовини і відсутність пір на поверхні штучного каменю виробам не страшна вода і бруд;
  • - інертність. Матеріал не вступає в реакцію з кислотами, лугами, розчинниками та іншими агресивними хімічними речовинами.

Стільниця зі штучного матеріалу має презентабельний зовнішній вигляд. Вона виконана на 95% з натурального матеріалу - природного кварцу з додаванням вулканізованої смоли.