Різновиди і типи клейових стрижнів
20 лютого 2021, 16:45

Вельми вдалий винахід сучасної технічної думки - це клейовий пістолет. Зручно, швидко, надійно і результативно. Однак, хороший результат може бути забезпечений лише при застосуванні якісного витратного матеріалу, яким є клейові стрижні різних характеристик.

Клейові стрижні або термоклей

Якщо ви вперше взяли в руки термопістолет, то з його «начинкою» варто познайомитися ближче. Клейовий стрижень (термоклей) являє собою особливу речовину, яка при нагріванні стає клеєм. Його проникаюча здатність досить велика. При охолодженні маса застигає і забезпечує надійне з'єднання. Клейовий пістолет використовують при роботі зі склом, пластиком, папером, картоном, керамікою, шкірою і безліччю інших матеріалів.

Для зручності користувачів виробники випускають термоклей різних кольорів, що відповідає певним характеристикам стрижнів. Асортиментний перелік клейових «патронів» найбільш повно представлений на https://lux-x.com/ua/produkciya/klej-rasplav/sterzhni-dlya-kleevyh-pistoletov/, і розібратися в ньому досить просто:

 

  • - безбарвні (прозорі) клейові стрижні - універсальний продукт використовується всюди і дає непомітний клейовий шов
  • - жовті прозорі стрижні - характеризуються здатністю вбирати вологу, тому підходять для роботи з бумагою і картоном
  • - білі непрозорі стрижні - якщо необхідно з'єднати частини скла або металу, то це - найкращий вибір
  • - різнокольорові непрозорі стрижні - дозволяють зробити шов практично непомітним на будь-якій кольоровій гамі і при цьому володіють всіма необхідними якостями термоклею
  • - чорний і сірий термоклей - спеціалізовані варіанти для використання в електротехніці і герметизації
  • - декоративні клейові стрижні - тут можуть бути не тільки різні відтінки, але і блискітки - все, що необхідно для творчості і декоративно-прикладних робіт

 

Зверніть увагу

При покупці варто звернути увагу на діаметр і довжину клейового стрижня. Вони повинні відповідати параметрам вашого клейового пістолета.

Придбання термоклею не складає проблем. Його широкий асортимент пропонують як спеціалізовані точки, так і інтернет-ресурси. Безсумнівним плюсом клейових стрижнів є його абсолютна нешкідливість, в тому числі і в процесі нагрівання. Звичайно ж, при використанні клейового пістолета слід дотримуватися правил роботи з ним, але вони елементарні, а результат, безсумнівно, порадує вас.