Полімерна глина - творчість, хобі, арт-терапія
30 січня 2021, 18:05

Будь-яке захоплення - це не тільки можливість самовираження, а й постійний, невичерпне джерело радості та натхнення. Якщо ви ще не визначилися і перебуваєте в пошуку хобі, то зверніть увагу на просте, але відоме з дитинства заняття - ліплення.

Полімерна глина - матеріал для самовираження

Діти із задоволенням мнуть пластилін і створюють з нього все те, що їх оточує. Дорослі часто дивляться на це заняття зверхньо. І дарма! Сучасні технології створили унікальний матеріал під назвою полімерна глина, який ідеально підходить для захоплених людей. Сумніваєтеся, що можна створити красу своїми руками? Подивіться в Інтернеті фото по запросу «вироби з полімерної глини»! Ви будете вражені тим, які дивні речі створюють умільці!

Полімерна глина - це популярний матеріал для творчості. З нею легше працювати в порівнянні з гончарною. Виробники наповнили ринок різними марками цього матеріалу, і починаючому скульптору буде непросто розібратися що до чого.

Полімерні глини підрозділяються всього на два види:

 

  • - самозастигаюча (пластики) - пластичні, легкі, застигаюча на повітрі без додаткової обробки протягом часу. Найчастіше до цієї категорії відносять модельні маси, пасти для моделювання і самозастигаючу глину (без вказівки, що це полімер). Ці матеріали за складом аналогічні природній глині, тому необхідно бути уважним при виборі і шукати слово «полімерна» на упаковці
  • - запікаюча - потрібно температурна обробка готового виробу, що оберігає його від впливу вологи. Незважаючи на те що процес легко проводиться в домашніх умовах, цей етап вимагає навику

 

Якому виду полімерної глини віддати перевагу залежить від того, наскільки ви досвідчені в роботі з цим матеріалом і які вироби передбачається створити. Останнє залежить тільки від вашої фантазії - сувеніри, прикраси, предмети інтер'єру, іграшки, ляльки, біжутерія, букети і квіткові композиції - все це можна створити з полімерної глини. Виняткова тонкість і реалістичність деталей піднімають роботи з полімерної глини на рівень справжнього мистецтва.

Ліплення - задоволення і користь

Робота з пластичними матеріалами є не тільки приємним проведенням часу, але і приносить користь в будь-якому віці. Дітям і дорослим, особливо літнім людям, корисно розвивати дрібну моторику рук. Це розслабляє, знімає стрес, сприяє побудові нових нейронних зв'язків мозку, дозволяє розвивати тактильні відчуття. Робота з полімерною глиною стає елементом арт-терапії, що нормалізує фізичний і емоційний стан людини.