Ефективний захист від мурашок на дачній ділянці
29 вересня 2020, 09:26

Досвідчені і початківці городники часто стикаються на своїх присадибних ділянках з маленькими і працьовитими сусідами - мурахами. Побутова назва «садовий мураха» включає в себе кілька їх різновидів. Поки популяція мурах знаходиться під контролем, вони не завдають шкоди культурним посадкам. Однак, якщо ці трудівники захопили вашу ділянку, то прийшла пора змусити їх потіснитися.

Мурахи на ділянці. Користь чи шкода?

Колонія мурах покращує структуру грунтового шару в місцях свого проживання, підвищуючи його аграрні характеристики і збільшуючи його родючість. Мурашина популяція знищує гусениць, личинок і яйця паразитів. Коренева система рослин забезпечена їх стараннями оптимальною вологістю і корисною мікрофлорою. Здавалося б, навіщо тоді боротися з мурахами?

Справа в тому, що крім користі з'являються проблеми:

  • - відбувається закислення грунту, що негативно позначається на зростанні і плодоносінні рослин
  • - пригнічується життєдіяльність молодих незміцнілих пагонів
  • - фруктово-ягідні і овочеві культури з високим вмістом цукрів переходять у повне володіння мурах. Вони із задоволенням ласують ними, позбавляючи городника врожаю
  • - мурахи розводять попелиць як «домашніх тварин», ретельно оберігають їх популяцію і переносять на нові соковиті пагони рослин
  • - мурахи прогризають бутони і пелюстки, а також можуть пошкодити насіння і розсаду

Повністю позбавитися від маленьких шкідників в масштабах присадибної ділянки неможливо, але контрольована популяція не здатна буде заподіяти відчутної шкоди посадкам.

Ефективні способи боротьби з мурахами

До їх переліку входять як відомі народні засоби - борна кислота, гас, деревна зола з материнкою, так і сучасні синтетичні препарати. Більшість власників присадибних ділянок відзначають високу ефективність такого засобу, як порошок від мурах BROS https://vseroste.com.ua/poroshok-vid-murashok-bros-100-g, вказуючи на простоту його застосування та результат після першого використання. Важливим моментом є абсолютна нешкідливість препарату щодо садово-городніх культур. Щоб не нарватися на підробку, а придбати оригінальний порошок від мурах BROS, краще звернутися в АГРОМАГАЗИН https://vseroste.com.ua. Тоді ви не тільки будете впевнені, що вирішили проблему з мурахами на ділянці, але і зможете придбати необхідне насіння, добрива та засоби захисту рослин.